כפי שכבר ציינתי בפוסטים קודמים, החנות הראשונה של Target נפתחה ב-1962 (ראו תמונה) ומהרגע הראשון שמה לה למטרה להציע סחורה מוקפדת במחירים שכל אחד יוכל להרשות לעצמו. על המדפים נחו מוצרים של מותגים ידועים (גם אם עממיים) והכי חשוב – אופנתיים. בכך, היא הצליחה לבדל את עצמה מהמתחרים ולכבוש נישה חדשה בשוק: the world's first upscale discount retailer (בפוסט הקודם ניסיתי לתרגם את המונח אבל אני לא בטוחה שעשיתי עבודה טובה.. הצעות?) במילים אחרות, מייסדי הרשת היו מספיק חכמים להבין ולזהות את הצורך במוצרים אופנתיים מעוצבים היטב במחירים שווים לכל נפש, והשתמשו בזה ככלי בידול מרכזי.


מרגע הקמתה, כל אספקט הנוגע לחנות ולסחורה המוצעת בה, נבחנו מנקודת מבט ששמה דגש על אסתטיקה ופונקציונאליות. הפוקוס היה על יצירת סביבת קנייה נעימה ופשוטה להתמצאות. המעברים בין המדפים היו רחבים מאד, והסחורה סודרה והוצגה בצורה יעילה ונקייה. פילוסופיית עיצוב זו שוכללה עם השנים, ומתקיימת עד היום בכל החנויות של הרשת: המעברים בין המדפים עדיין רחבים מאד, התקרות נמוכות יחסית (כדי למנוע הרגשה של האנגר), המדפים בהירים ונקיים והסחורה מוצגת עליהם בצורה אטרקטיבית. בנוסף, מושם דגש על עיצוב סביבת החנות עצמה: גרפיקה אחידה ומוקפדת מחזקת את הדימוי של הרשת, ובכל מקום יש שילוט גדול וברור. בניגוד למתחרים, בכל חנויות הרשת לא מושמעת מוסיקה ואין מערכת כריזה שמודיעה על מבצעים. אני מרשה לעצמי לקפוץ כמה שנים טובות קדימה בזמן... ב-1999 Target עשתה מהפכה נוספת כאשר לראשונה בהיסטוריה רשת קמעונית שיתפה פעולה עם מעצב על. האדריכל והמעצב התעשייתי הנודע Michael Graves התבקש ע"י הרשת לעצב סדרה של כלי בית וחפצי נוי. המוצרים עוצבו במיוחד עבור הרשת (Private label), ומיותר לציין שנמכרו אך ורק בחנויות שלה.

משם הדרך לשיתופי פעולה עם מעצבים נוספים הייתה קצרה. Thomas O’Brien, Isaac Mizrahi Philippe Starck, and Stephen Sprouse הם רק חלק ממעצבי העל שייצרו סדרות וקולקציות אקסקלוסיביות של ריהוט, כלי מטבח ופריטי אופנה, ואשר הוצעו למכירה ברשת למשך מספר חודשים בלבד. Target משתפת פעולה גם עם מותגים ידועים כדי ליצור קולקציות ייחודיות עבור הרשת. ב-2002 לדוגמא ייצרה חברת נינטנדו מהדורה מיוחדת בצבע אדום של Game Boy עם הלוגו של Target מעל המסך.


ב-2002 Target השיקו רשמית את הקונספט "עיצוב לכולם" או בשפת המקור - "Design for All". האתר של הרשת עלה לאוויר בגרסא מעודכנת במטרה לתקשר את ערכי העיצוב של החברה ולקדם את התפקיד שלו בחיי היום – יום. עיצוב טוב, לדברי Target, משמעותו קידום יצירתיות, חדשנות וטכנולוגיה, לצד בגדים אופנתיים ומוצרים ארגונומיים. ע"י זה שמיקמה מוצרים מעוצבים היטב לצד צרכי הקיום הבסיסיים ביותר, Target הצליחה לגרום לכך שעיצוב טוב נתפס בקרב הצרכנים כצורך חיוני. מקריאה של חומרים שונים באינטרנט ובעיקר תוכן גולשים (דוגמת בלוגים) התרשמתי שנכון להיום Target פשוט הפכה לשם נרדף לעיצוב משובח במחיר שפוי.
השקפת העולם העיצובית של Target אינה מוגבלת לסניפים שלה בלבד. מיום היווסדה לפני יותר מארבעים שנה הרשת תורמת 5% מההכנסות השנתיות שלה לטובת הקהילה בה ממוקמים הסניפים. התרומות מיועדות לאירועי אומנות, לבתי ספר לעיצוב, למוזיאונים מקומיים ולתוכניות חינוכיות לקידום והחדרת ערכי עיצוב באוכלוסיית הילדים והנוער.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה