בעקבות מלחמת העולם הראשונה סבלו המדינות שלחמו ממשברים כלכליים. משברים אלו התחוללו במחנות המדינות המנצחות והמנוצחות כאחד. המלחמה גבתה הוצאות עצומות מכל מדינה ומדינה. חלק מהמדינות הלוחמות גייסו כמעט את כל משאבי המשק למאמץ המלחמתי (מלחמה טוטאלית) והזניחו תחומי ייצור אחרים, כגון עסקים פרטיים וייצור לצרכים אזרחיים. כדי להבריא את המשק ואת התעשייה ולהתמודד עם האבטלה, היה צורך לעודד צריכה מקומית. לכן היו מדינות שהטילו מכסי מגן על מוצרי יבוא כדי להגן על התוצרת המקומית וכך להבריא את התעשייה ולהתמודד עם האבטלה.
בשנותיה הראשונות אלסי ייצרה ציוד מסחרי איכותי ממתכת למטבחים ומלונות כמו: מעמדים למלחיות ופלפליות, ואזות לפרחים, קערות לפירות, סלסילות ללחם וכדומה. העיצוב באותם שנים היה פשוט ועיקר הדגש היה על איכות המוצרים. אלסי ממשיכה בקו הזה עד 1935, למרות המשבר הכלכלי הגדול בארה"ב בשנות השלושים שהשפיעה גם על אירופה אלסי יוצאת בשנים אלו בקו מוצרים מועצב יותר תחת ידיו של קארלו אלסי קו מוצרים אשר הדגש בו הוא גם איכות המוצר אך גם על צורה.
ההשלכות הכלכליות של מלחמת העולם השניה הביאו את החברה לכך שבזמן מלחמת העולם השנייה אלסי עוברת לייצר סמלים למדים וחלקי מטוסים עבור הצבא ולאחר רגיעת הכוחות היא גם מייצרת מספר עצום של כלי נשיפה ומצקות עבור הצבא האמריקאי.
אחרי מלחמת העולם השניה עלתה הדרישה בעולם לפלדת אל חלד חזקה יותר וששוקלת פחות עבור המטוסים. הפיתוח בטכנולוגי של פלדת אל חלד חזקה יותר השוקלת הרבה פחות נכנס גם לאלסי בשנות החמישים עם כניסתו של אחיו של קארלו, אלטור אלסי למפעל. השיפור האיכות הפלדה העלה את רמת איכות המוצרים של אלסי אשר הביא לפריחתה של החברה בתחום זה עד בשנות השישים היה ניתן למצוא את מוצרי פלדת האל חלד של אלסי בכל בתי הקפה באיטליה. בשנות השיבעים אלסי נכנסת לתחומים חדשים של חומרים בניהם שילובים של פלדת אל חלד ופלסטיק. בנוסף אלסי מגיעה לשיאים חדשים בעיצוב בפלדה וזאת על ידי טכנולוגיה חדשה של עיצוב משטחי פלדה ורשתות


אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה