Target מוכרת ומזוהה עם יצירת שינוי בהבנה התרבותית של העיצוב ויצירת שינוי בנוגע להערכה של התחום. היא אחראית לתיקשור חשיבות העיצוב לצרכנים ובעלת מחויבות אמיתית כלפיו.
כפי שכבר הזכרתי כאן בפוסטים קודמים, חנות Target הראשונה נפתחה ב-1962 עם מחויבות לסחורה אסתטית, מתוכננת היטב הנדסית ובמחירים נגישים. היא הציבה על המדפים מוצרים אופנתיים ומותגים פופולאריים ובכך הייתה הראשונה ליצור נישה חדשה בשוק: קמעונאות שמכוונת לקהל יעד בעל רמת הכנסות גבוהה.
על התהליך וההתפתחות שעברה Target לאורך השנים דיברתי כבר בפוסט הקודם, אך בעיני, רק ב-1999 Target ביצעה שינוי רדיקלי בחווית הקמעונאות כשגייסה את המעצב התעשייתי הנודע Michael Graves ליצור עבורה סדרה של כלי בית בחתימת ידו. מאז, מעצבים בעלי שם עולמי כמו Thomas O’Brien, Isaac Mizrahi, Philippe Starck, and Stephen Sprouse הוסיפו עבור Target את העיצובים האחרונים שלהם בתחום המטבח, האופנה והעיצוב פנים, וכך Target הפכה לשם נרדף לעיצוב מעולה.
"Design for All" הפך למנטרה של Target ב-2002 ולווה בהשקתו של אתר ייעודי שמתקשר עד היום את הערכים של תחום העיצוב והתפקיד שלו בחיי היום-יום. באתר הזה Target מסבירים את ה"אני מאמין" שלהם: עיצוב טוב פירושו בגדים עם שיק ומכשירים אגרונומיים כמו גם קידום יצירתיות חדשנות וטכנולוגיה. Target גם דואגים להדגיש שיותר מהכול הם חושבים שעיצוב פירושו התחייבות לאורח חיים טוב יותר, והדבר ניכר בכל העיצובים שלהם ובמעצבי הבית שאיתם הם בוחרים לעבוד.
ב-Target גם עושים מאמץ גדול להביא עיצוב מצוין לקהילה אותה הם משרתים. החברה תורמת באופן קבוע 5% מסך הרווחים שלה לקהילה, והדבר מתורגם לכ-2 מיליון דולר בשבוע. התרומות הללו מיועדות למענקים למוזיאונים, אירועי אמנות ומענקים לבתי ספר לעיצוב ולתוכניות לימוד שקשורות לתחום. אחת מהתוכניות הבולטות - Design Explorers פותחה בשיתוף עם AIGA (the professional association for design) ועיקר מטרתה היא להשריש את חשיבות תחום העיצוב אצל אנשים צעירים.
המסירות לעיצוב מעולה באה לידי ביטוי גם בדרך שבה Target משווקת את המותג שלה. פרסום ועיצוב המותג עצמו זוכים לעתים קרובות בפרסים בתחרויות בינלאומיות. פרסומות הטלוויזיה של החברה נבחרות לא אחת ל"זכורות ואהובות" לפי מדד הצרכנים. בחרתי עבורכם את הדוגמאות האהובות עלי (קליק על שם הפרסומת):
Brand New Day A Beautiful World Calabria 2008
הצבע האדום משויך כמעט באופן אוטומטי עם החברה (כמו שבארץ הצבע הכתום "שיך" לרשת אורנג') ויצרנים מייצרים לפעמים גרסאות מיוחדות של מוצרים אדומים עבור הרשת.
הלוגו, מטרה אדומה, הפך לאייקון בפני עצמו, וקיבל אזכורים גם בתעשיית האופנה. ליין של בגדים ואביזרים עליהם מוטבע הלוגו של Target נמכרים בבוטיקים יוקרתיים והפכו את הרשת ליחידה שמוצרים המזוהים במובהק איתה נמכרים מחוץ לחנויות שלה.
פילוסופיית העיצוב של Target באה לידי ביוטי, איך לא, גם בסידור החנויות עצמן: המעברים רחבים, המדפים בהירים, מחשבה רבה הושקעה באריזות והסימון (לזיהוי והכוונה בחנות) ברור ולא מאפשר טעויות.
מרשים למדי, נכון? אם תשאלו אותי, הגאונות האמיתית של Target הוא האיזון החכם בין המוצרים שהיא מציעה לבין הדרך שבה היא מציעה אותם. בכך שהיא ממקמת מוצרים מעוצבים היטב במקביל לצרכים הבסיסיים של החיים, Target הביאה לכך שעיצוב טוב יראה חיוני.
יום שלישי, 23 בדצמבר 2008
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה