יום רביעי, 17 בדצמבר 2008

יב. סיכום

סיטרואן של היום, תחת המיתוג המחודש וקו הרכבים החדש שיוצא לשווקים ממש בתקופה זו, שואפת ומנסה לחזור להיות סיטרואן של פעם. הצלחתה בכך תיווכח רק בראי ההיסטוריה, אבל הנסיבות שהביאו אותה לבצע מהלך שכזה ברורות כבר היום.
אנדרה סיטרואן חרט על דגלו את החדשנות הטכנולוגית והעיצובית לצד הפיכתם לזמינים עבור הקהל הרחב ולא השאיר זאת רק בידי קומץ אילי הון. הליכתה של סיטרואן בדרך זו ויישום ה"אני מאמין" שהתווה סיטרואן היא שהפכה את סיטרואן להיות אחת מחברות יצרניות הרכב המשפיעות ביותר על עולם הרכב כולו.
דגמיה של סיטרואן היו חוצי מעמדות וזכו לשרת נאמנה את האדם הפשוט ואת מנהיגיו כאחד. הם היו לאייקון תרבותי, והשפיעו לא רק על אנשי עולם הרכב אלא גם על מובילי תרבות מתיאורטיקנים ועד גנגסטרים. סיטרואן זכתה אף לבמה בקרב עולמות היצירה, האדריכלות, האומנות, האופנה ושאר תחומי העיצוב, לא רק הושפעה מהם, אלא קיימה איתם דיאלוג מתמשך.
אך כל אלו גבו לבסוף מחיר שסיטרואן לא יכלה לו. קשיים כלכליים הביאו אותה פעמים מספר לכדי פשיטת רגל וקריסה, דבר שהוביל להחלפת הבעלות על החברה ובאופן טבעי לשינויים באופן הנהגתה ואופן התפתחותה.אין אלא לקוות שחברת פיג'ו-סיטרואן (PSA) תשכיל לאמץ את תפיסות העבר בהתאמה לרוח הטכנולוגיה והעיצוב של המחר, שאם לא כן, תמשיך סיטרואן של היום להיות פשוט "עוד יצרנית רכב" נטולת חזון, ייחוד תרבותי וריגוש, ובטח שלא תצלח את משימת שחזור תהילת העבר של ה"דה שבו", ה-"TRACTION- AVANT" , והגדולה מכולן ה- DS.

אין תגובות: