בהגדרתו המשביר לצרכן הוא רשת בתי כלבו המספקת מגוון מוצרים רחב לבית ולמשפחה ונחשבת לגדולה בישראל בתחומה. במשך שנים רבות נקראה הרשת "המשביר לצרכן" והייתה שייכת לאגודות הקואופ. לאחר שקרסה והועברה לבעלות קבוצת שביט ב-2003 היא מתנהלת תחת השם המשביר החדש לצרכן.
הרשת נוסדה ב-1947 ביוזמה משותפת של המשביר המרכזי ( השייכת להסתדרות ) ואגודות הצרכנים (התאגדויות הקואופ) כזרוע הקמעונאות של המשביר המרכזי. המטרה הייתה ליצור חנויות כלבו נוחות ומודרניות עבור קהל השותפים באגודות הצרכניות שהיו מאוגדות כבעלות מניות במשביר המרכזי. אולם כבר מראשית הדרך הוסכם שהמשביר לצרכן ימכור לכל הציבור ולא רק לחברים המאוגדים באגודות הצרכניות, אף שאלה יזכו להטבות תמורת "בולים".
החנות הראשונה נפתחה בירושלים ועד שנות ה-90 היו לרשת למעלה מ-40 סניפים בכל רחבי הארץ. כדוגמא אביא כאן את בניין רשת המשביר לצרכן בירושלים, הממוקם ברחוב המלך ג'ורג' 28, בקרבת גן העצמאות ומגדל העיר, שנבנה בשנת 1973 על פי תוכניות של האדריכל דוד אנטול ברוצקוס. בניין זה היה הבניין הציבורי הראשון שנבנה בסגנון מודרני בתנופת הבנייה שלאחר היציאה מהמיתון הכלכלי אחרי מלחמת ששת הימים. הבניין בנוי בצורת קובייה אטומה, פרט לקומת הקרקע בה יש חלונות ראווה רצופים. בכך מחקה המבנה בנייה של קניונים אמריקאים. בהתאם לחוקי הבנייה בירושלים, הבניין מצופה אבן חלקה.

חנויות הרשת היו מבנים בעלי קומות אחדות בהם סיפקו לצרכן הישראלי מגוון מוצרים רחב. תרבות קניות זו תאמה את הצרכנות המודרנית שהתפתחה והציעה לקונה מרכז אחד גדול של מוצרים במקום כיתות רגליים לאורך רחוב עם חנויות. בתי הכל-בו של המשביר לצרכן הקדימו את הקניונים, משכו אליהם את ההמונים, ובשיא פריחתה עד שנות ה- 90, היו לרשת למעלה למעלה מ-40 חנויות כל בו וסניפים של חברות בנות. באותם ימים קיבלה המשביר את הזכיון של מותגים כמו זארה, מרקס אנד ספנסר, ורכשה את רשת שקם גאלרי בעלת 11 סניפים, העסיקה 2,000 עובדים ועוד 1,500 דיילי מכירות, ונמנתה עם חברות המסחר והשירותים הגדולות בארץ.
בשנות ה-2000 החלה הנפילה. תרבות הקניונים התעצמה והרשת הגדולה כבר לא הייתה מוקד משיכה ייחודי, גם ניהול הרשת לא היה יעיל במיוחד וסדרת החלטות שיווקיות לא תאמו את הטעם הצרכני הישראלי. ההימור על מוצרי מרקס אנד ספנסר ורכישת שקם גאלרי התגלה ככושל. כל אלה - על רקע אינתיפאדת אל אקצה שהקטינה את הפדיון בכל ענפי המסחר והשירותים – גרמו לתפיחת חובותיה של הרשת עד ליום בו עמדו על כ-700 מיליון שקל. הרשת, שהייתה בבעלות משותפת של קואופ הריבוע הכחול (80%) וקואופ צפון (20%), נאלצה לפנות להליכי פירוק ומכירה תחת פיקוח בית המשפט המחוזי בתל אביב. ההליכים נמשכו כשנה וחצי, במהלכם פוטרו כ-600 עובדים, נסגרו סניפים, נבנתה תוכנית הבראה במסגרתה ויתרו הנושים על חלק ניכר מכספם, והרשת יצאה לדרך חדשה.
ב-2003 נרכשה הרשת על ידי רמי שביט וקבוצת משקיעים ועברה לפעול תחת שמה המשביר החדש לצרכן. הבעלים החדשים היפנו את מירצם לשינוי אסטרטגי בשיווק ובניהול, תוך כדי הבטחה לצרכנים לשוב ולהיות גורם מוביל בתחום המסחרי.
כיום קבוצת המשביר לצרכן החדש פועלת בשמונה תחומי פעילות מרכזיים – בניית פלטפורמה לשיתופי פעולה עסקיים ומסחריים, אופנה והלבשה, עולם הבית, קוסמטיקה, פארם וכללי, זכיינות, תיירות ומסחר מעל גבי פלטפורמת דפוס ואינטרנט.
הקבוצה מרכזת את פעילותה בתחומים אלה בחברת המשביר, בחברת ניו פארם החדש, בחברת מועדון 365 בע"מ, בחברת התיירות קשרי תעופה ובקבוצת האופנה M רשתות.
הפעילות הקמעונאית ברשת מנוהלת על ידי מנכ”ל משותף, ומרוכזת ב-26 חנויות, כאשר עד סוף שנת 2009 קיים צפי ל-34 חנויות בשטח כולל של כ- 100,000 מ”ר.
הפדיון הכולל של הרשת בשנת 2006 הסתכם בכ-900 מיליון ₪. בשנת 2007 הפדיון צפוי להסתכם בכ–990 מליון ₪ לא כולל מע”מ.
הרשת מספקת ללקוחותיה מוצרים באיכות מעולה, מותגים בינלאומיים לצד מוצרים מתוצרת מקומית וחווית קנייה בסביבה ובאווירה של בית כל-בו. הרשת כוללת כיום 22 חנויות כל בו ו-4 חנויות קונספט כאשר עד סוף שנת 2008 מתוכננים להיפתח 4 סניפים חדשים. חנויות החברה ממוקמות בפריסה ארצית, בקניונים ובמיקומים מרכזיים נוספים בשטח מכירה מסחרי כולל של כ-86 אלפי מ”ר.
הרשת מעסיקה כ-3,200 עובדים מתוכם כ-1,700 דיילים, ושמה דגש מיוחד על שירות מקצועי ואדיב. פעילות הרשת נתמכת בפעילות מטה בתחומי הכספים, משאבי אנוש, התפעול ומערכות המידע. קהל היעד העיקרי שאליו פונה הרשת הוא נשים וגברים בגילאים 55-25 בעלי רמת הכנסה בינונית ומעלה. לרשת, שעל-פי פרסומים הינה אחת הרשתות הקמעונאיות הגדולות בתחומי פעילותה בישראל, מועדון לקוחות בשם CLUB 365 הכולל כ-400,000 בתי אב המחזיקים כרטיסי חבר בתוקף. מועדון הלקוחות של החברה נחשב למוביל בתחומו בישראל ומציע לחברים בו מגוון של הטבות במכלול תחומי הפעילות של הרשת לאורך כל השנה. מספר חברי המועדון גדל בהתמדה בשיעורים דו ספרתיים זה ארבע שנים ברציפות.
תחומי פעילות
הרשת עוסקת בשיווק ובמכירה קמעונאית בישראל של מגוון מוצרי אופנה לכל המשפחה. החברה פועלת בארבעה תחומי פעילות:
• אופנת ההלבשה: בגדי נשים, גברים וילדים, הלבשה תחתונה, אביזרי אופנה והנעלה.
• עולם הבית: כלי מיטה ומצעים, מגבות וחלוקים, שמיכות, כיסויי מיטה וכריות, כלי מטבח ושולחן, מוצרי נוי.
• קוסמטיקה: מוצרי טיפוח, מוצרי בישום ומוצרי איפור.
• שיווק באמצעות זכיינים: מוצרי אלקטרוניקה, תכשיטים ושעונים, אופטיקה, בגדי ים, מוצרי בריאות, טבע, מרקחת וכללי.
תפעול
המשביר לצרכן החדש התאים את עצמו לסביבה הקמעונאית המשתנה תדירות על ידי פיתוח הפעילות העסקית תוך שמירה קפדנית על איכויות ניהול חדשניות, הגינות במסחר ומהימנות עקבית. פעילות זו כוללת, בין היתר, שכירת נכסים מרכזיים ושיפוצם תוך השקעת משאבים רבים בהתאמתם לרמת המיצוב הגבוהה של סניפי הרשת האחרים; יצירה וניהול התקשרויות עם מאות ספקים, זכיינים ונותני שירותים; תפעול הסניפים על ידי צוותי מכירה, ניהול ותחזוקה; ניהול ותפעול מועדון לקוחות; ייזום פעילות מכירתית, פרסומית ושיווקית במתחמי הסניפים ומחוצה להם; ביצוע הליכי בקרת איכות; ניהול משאבי אנוש בהיקפים גדולים וייזום פיתוח עסקי. פעילויות החברה ממוחשבות במלואן, החל מניהול המלאי ועד למכירות.
הקפדה על בחירת הספקים
לאור הביקוש הגדל מצד ספקים לשווק את סחורותיהם בסניפי הרשת, בוחרת החברה את ספקיה ואת המוצרים והמותגים אותם הם בוחרים לשווק. החברה עושה זאת על מנת לשמור על תמהיל רחב של מוצרים, המתאים לקהל היעד של המשביר החדש לצרכן ועל מנת לשמר את המוניטין המיוחד של החברה.
חברות בנות: מועדון 365 בע"מ, קשרי תעופה בע"מ, ג’אמפ אופנה בע”מ, ניו פארם החדש
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה