"My grandfather created things with his own hands. The forms were simple but very beautiful. It's what I have always wanted to do; I became a designer because I wanted to create things". Rhams
ראמס שאב השראה רבה מסבו שהיה כאמור נגר ורב אומן. בעלי המלאכה - האומנים היוו את הקרקע התרבותית עליה צמחה התרבות העיצובית המאפיינת את התקופה בא החל ראמס לעצב. הפשטות הדייקנות והפונקציונאליות צמחו בהשראת האומנים הגרמניים בעלי המלאכה שעיצבו את עבודותיהם באותם סטנדרטים המאפיינים את התרבות הגרמנית בפשטות וללא פשרות. בנוסף על הבסיס ההתחלתי בשנות החמישים מתפתחת תרבות חובקת עולם תרבות שאינה עוד תרבות מקומית " Overlocal (delocal) culture " המוצאת ביטוי בתחומים שונים: החל מחומרי גלם כגון נפט גולמי המשווק ברחבי העולם, התפתחות דרמטית בכוח הייצור של התעשייה, התפתחויות בצינורות השיווק וההפצה ברחבי העולם , התפתחות של תקינה בינלאומית, התפתחות של תעשייה תרבותית בידורית בינלאומית במקביל לקפיצות מדרגה טכנולוגיות משמעותיות בתחום התקשורת (לוויינים, טלוויזיות, ווידאו, שידורי רדיו בתדרים גבוהים ומחשבים) וכמובן השינוי בדפוסי הצריכה לאחר מלחמת העולם השנייה אנשים רצו להכניס שינויי מרענן לבתיהם ולקנות מכשירים שאינם אך ורק פונקציונאליים אלא גם נחשקים. אחד הענפים החזקים בתחום העיצוב באירופה משנות החמישים לשנות השבעים היה העיצוב הגראפי שהתאפיין בבניה של מערכת קווי עזר "Grid system" וטופוגרפיה מתוחכמים היוצרים צורות ישרות וגדולות. מאפיין נוסף של העיצוב הגראפי בתקופה המדוברת היה העברת מסר ברור וחד משמעי.
עם העלייה בפופולאריות של הטלוויזיה בשנות החמישים החלה דעיכה בפופולאריות של הקולנוע תעשיית הסרטים נדרשה לבצע מהלכים שיחזירו את הצופים לאולמות. בענף הקולנוע פותחו טכניקות חדשות שגרמו להעצמת החוויה וההשפעה שהייתה לקולנוע גם על עולם העיצוב טכניקות כגון: ה" CinemaScope " המעבר להקרנה של סרטים ע"ג מסכי ענק כמעט פי שניים בגודלם בהשוואה למסכים הקונוונציונאליים, הסינרמה שזהו בעצם מסך מכופף המוקרן בו זמנית מ 3 מקרנים הגורם לצופה את התחושה כי הסרט מקיף אותו וה - 3D הנותן לצופה את התחושה התלת ממדית, כאילו הוא נמצא בעומקו של הסרט.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה