[נשיא ארצות הברית ג'ון קנדי בנאום שנשא באוניברסיטת רייס ביוסטון, טקסס, 1961]
תוכנית אפולו (באנגלית: Project Apollo) הייתה תוכנית שאפתנית שבוצעה על ידי נאס"א במהלך שנות ה־60 ושנות ה־70 של המאה ה־20 להנחתת אדם על הירח והשבתו בשלום. התוכנית הייתה חלק מ"המרוץ לחלל" - החזית הטכנולוגית של "המלחמה הקרה" שהתנהלה בין ארצות הברית וברית המועצות מתום מלחמת העולם השנייה ועד נפילת ברית המועצות בראשית שנות ה- 90 של המאה ה־20. במהלך תקופה זו המעצמות התחרו ביניהן לא רק בעצמה הצבאית אלא גם בהישגיהם המדעיים והטכנולוגים, מאבק שהביא עמו חידושים משמעותיים בתחום.
תוכנית אפולו אכן הגשימה את יעדיה, וההישגים הלאומיים המרשימים נשאו השפעה עצומה גם על האזרח הקטן. מחשב הניווט של אפולו, )כמו גם הטיל הבין יבשתי LGM-30 Minuteman) הציב אבן דרך חשובה בהתפתחות המחשב הודות לשימוש ברכיב אלקטרוני חשוב - "המעגל המשולב".
- MIT, מעבדות BELL וג'נרל אלקטריק התאחדו ליצור את "מולטיקס" - מערכת מחשב רבת משתתפים. "מולטיקס" עודדה את היצור של ממשק חדש למשתמש: . Video Display הממשק שילב את הטכנולוגיה של הטלוויזיה ושל מכונת הכתיבה, ואפשר למשתמש לראות את הטקסט המודפס במקלדת על גבי המסך, דבר שהקל על יצירת ושינוי הטקסט.
- חברת IBM השולטת כב- 70% מהשוק מציגה את ה- OS/360.
- DEC בונה את המיני מחשב הראשון, מחירו 16,000$
1965
1966
- חברת HP ייצרה את ה- HP-2116 בעל כוח מחשוב חסר תקדים ותמיכה במגוון שפות.
1967
- חברת IBM מייצרת את דיסקט הפלופי.
- כרטיסי הניקוב להזנת המחשב מוחלפים בלוח מקשים
1969
חברת Data General יצרה 50,000 מחשבי Nova במחיר 8,000 דולר ליחידה. הנובה הייתה המיני מחשב הראשון שעשה שימוש בארכיטקטורת 16 סיביות (סיבית - או ביט bit, היא ספרה בינארית, דו ספרתית - יחידת הנתונים הקטנה ביותר שבה משתמש המחשב, המכילה ערך 0 או 1 בלבד. באמצעות מחרוזת של סיביות מושג במחשב ייצוג בינארי של תווים. ככל שמחרוזת הסיביות ארוכה יותר, היא תוכל להגדיר מספר רב יותר של סימנים שונים, אך גם תדרוש מקום אכסון גדול יותר. להשוואה - המחשבים היום מתבססים על פעולות של 32 סיביות). המעבד כולו היה בנוי על גבי מעגל מודפס בגודל 15 אינץ'.
1970
הקמת חברת The Xerox Palo Alto Research Center) PARC), אשר הגדירה את יעדיה ביצירת מחשב חזק, זול וממוזער המיועד להמונים – מחשב אישי. (קריאה מורחבת - בסעיף ה.)
1970
- חברת Busicom היפנית, המייצרת מכונות חישוב, פונה לאינטל, שעסקה עד אז בפיתוח ויצור שבבי זיכרון, ומזמינה תכנון סדרה של 12 מעגלים מוכללים. אינטל, מטילה את המשימה על Marcian "Ted" Hoff שמצליח למזער את כל המעגלים המוכללים על שבב סיליקון בודד ויוצר את ה- 4004 - המיקרו מעבד הראשון. המעבד - יחידת העיבוד המרכזית (CPU - Central Processing Unit), מתרגם את הפקודות - רצף של סיביות המאוכסנות בזיכרון המחשב, ומבצע אותן. לעומת מחשבי הדור השלישי שהורכבו ממספר רב של מעגלים מודפסים ותפסו נפח גדול, המיקרו מעבד הכיל את כל החומרה הדרושה על גבי שבב יחיד. תכונה זו, של מזעור, אפשרה את ההתקדמות לדור הבא של המחשבים– הדור הרביעי, אליו שייכים גם המחשבים בני ימינו.Busicom אינה ששה לאמץ את הפיתוח החדשני. אינטל לעומתה, מזהה את הפוטנציאל וממשיכה בפיתוח.
1972
- מעבד נתוני הטיסה של מטוס ה- F-14 בפיתוח הצי האמריקאי הכיל יחידות עיבוד מזעריות באינטגרציה רחבת היקף של מעגלים (טכנולוגיה של בניית שבבים, המכילים מספר רב מאוד של רכיבים אלקטרוניים בצפיפות גבוהה מאוד).
- Xerox Alto – המחשב הראשון עם עם עכבר וממשק גראפי יוצא לשוק.
- Noland Bushnell (לעתיד מייסד חברת אטרי) ממציא את Pong- מראשוני משחקי הוידיאו, שהופך ללהיט היסטרי.
1974
- אינטל משיקה את המיקרו המעבד הרב תכליתי 8080. מיקרו מעבד מהיר עם פקודות
ברוחב 8 סיביות, ששימש מאוחר יותר כיחידת עיבוד מרכזית במחשבים ביתיים.
1975
- חוק מור עודד פיתוח מסיבי ומעבר מזיכרון Core מגנטי לזיכרון RAM (Random Access Memory) אלקטרוני - זיכרון בגישה אקראית; זיכרון נדיף המאפשר קריאה וכתיבה בתוכו, תוך מתן גישה אקראית אל נקודות האחסון שלו, כלומר: ניתן לגשת לנקודת אחסון כלשהי בלי צורך לגשת לנקודות האחסון הקודמות לה בזיכרון).ב-1975 יצאו לשוק הרכיבים הראשונים של RAM עם נפח של 4 קילו-סיביות וזמן גישה של כחצי מיקרו-שנייה. התפתחות הRAM, בשילוב עם המיקרו מעבד אפשרה את כניסתם לשוק של מחשבים קטנים וחזקים יותר.
- ביל גייטס ופאול אלן מקימים את מייקרוסופט
- המחשב האישי הראשון,Altair 8800 , יוצא לשוק. מחשב האלטייר הוא הראשון שעשה שימוש במיקרו מעבד המשופר 8080 של אינטל. המחשב לא כלל מסך דיסק או מקלדת, אלא סוויצ'ים. ערכת המחשב נשלחה מפורקת תמורת 400 דולר, והצרכן הרכיב את המחשב, גרם לו לעבוד וכתב לו תוכנה. ביל גייטס, אז גאון צעיר, כתב לו את תוכנת BASIC. מתכנני המחשב העריכו כי יצליחו למכור רק מאות בודדות ממנו ושיווקו אותו במגזינים של חובבי מחשבים כקיט הנשלח בדואר. להפתעתם הרבה הוא נחל הצלחה מסחרית מסחררת וכ-10,000 יחידות נמכרו. הצלחת ה-MITS Altair 8800 הביאה לתעשייה חדשה של מחשבים ביתיים וערכות מחשב. רובם השתמשו בערכת ההפעלה שנקראה CP/M ("מערכת בקרה למיקרו-מחשבים"), מערכת שפותחה ע"י גרי קילדל והייתה מערכת ההפעלה הראשונה שנכתבה לדיסק מחשב (Disk Operating System). מערכת ההפעלה CP/M לא היתה גרפית ולא ידידותית, היא הכילה שורת פקודה, בדומה ל-Dos שנבנתה על בסיסה. יחד עם זאת היא יצרה פלטפורמה אחידה והדבר עורר גל של חבילות תוכנה פורצות דרך שנכתבו עבורה, בהן WordStar וכן DBASE.
1976
- ייסוד חברת Apple Computer Corporation